top of page

Protektor og ambassadører

kronprinsen.jpg

H.K.H. Kronprins Frederik.

Protektor

Grønlands Julemærkefonds protektor har siden september 2009 været H.K.H. Kronprins Frederik.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen Frederik André Henrik Christian, Prins til Danmark, greve af Monpezat, er født den 26. maj 1968. Kronprinsen er gift med H.K.H. Kronprinsesse Mary Elizabeth af Danmark, og de har sammen fire børn. Kronprinsen har stor interesse for Grønland og deltog i 2000 i “Ekspedition Sirius 2000” - en fire måneder og 2.795 km lang slæderejse nord om Grønland.

http://kongehuset.dk/

aavaat-kor-1.jpg

Aavaat koret

Ambassadør

Siden 2013 har Aavaat-koret været Julemærkefondens ambassadør i Danmark. Det synger til den årlige præsentation af Det Grønlandske Julemærke i København. Aavaat-koret blev stiftet i 1996 og har over 25 sangere. Koret har hjemsted i København og repræsenterer Grønland med smukke grønlandske salmer og sange ved mange forskellige lejligheder både i Danmark og i udlandet. Koret er mest kendt for sin optræden ved DR’s årlige Julehilsen til Grønland, men opfylder mange andre opgaver ved blandt andet også at optræde med trommedans og kalattuut/grønlandsk polka.

www.aavaat.dk 

flemming-jensen-200x250.jpg

Flemming Jensen

Ambassadør

Flemming er  skuespiller, forfatter og instruktør med Grønland i hjertet. Han er uddannet folkeskolelærer og boede nogle år i Grønland. Det er der bl.a. kommet nogle gode bøger ud af. På trods af, at han tog tilbage til Danmark og beskæftigede sig med mange andre ting, ligger Grønland, det grønlandske folk, grønlandsk kunst og kultur stadig hans hjerte nær. Flemming blev i 2014 ambassadør for Grønlands Julemærke.

www.flemmingjensen.com 

Julie-Berthelsen-s-h-250x200.jpg

Julie Berthelsen

Ambassadør

Julie er sangerinde, født i Danmark, men opvokset i Grønland og dermed med rødder i begge lande. Julie er bl.a. kendt som værtinde for Julehilsen til Grønland, hvor hun fint guider alle indslagene igennem showet til glæde både for det grønlandske publikum såvel som det danske. Julie blev i 2013 ambassadør for Grønlands Julemærke.

www.julie.gl 

rasmus-lyberth-200x250.jpg

Rasmus Lyberth

Ambassadør

Rasmus er sanger, sangskriver og skuespiller. Han har en stor og smuk stemme, og Rasmus har siden 1970’erne været en af de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene. Han har været med til at åbne dørene for mange nutidige grønlandske kunstnere uden for den grønlandske scene. Rasmus har været ambassadør for Grønlands Julemærke siden 2013.

www.rasmuslyberth.com 

simon-lynge-200x250.jpg

Simon Lynge

Ambassadør

Simon er født i Danmark og opvokset i Grønland, og han har siden 2008 været bosat i USA. Simon er en fantastisk dygtig musiker og optræder ofte i udlandet. Han synger på engelsk, og det gør ham kun mere international og spændende. Simon har været ambassadør for Grønlands Julemærke siden 2014.

www.simonlyngemusic.com 

Minik-Rosing-200x250.jpg

Minik Rosing

Ambassadør

Minik er professor i geologi ved Københavns Universitet. Han kommer ud af en kreativ og kendt grønlandsk familie. Hans far, Jens Rosing, tegnede det første grønlandske julemærke i 1974. Minik er en ivrig foredragsholder, samfundsdebattør og har modtaget flere hæderspriser gennem tiderne. Minik har været ambassadør for Grønlands Julemærke siden 2013.

https://denstoredanske.

lex.dk/Minik_Rosing 

Kim-Leine.jpg

Kim Leine

Ambassadør

Kim er den verdenskendte romanforfatter, der forstår at skildre Grønland - både de positive såvel som negative sider af landet. Som forfatter har han betaget verden med sine bøger, bl.a. den kendte ’Profeterne i Evighedsfjorden’ og ’Rød mand/sort mand’. Kim har boet 15 år i Grønland, og bor i dag i Danmark. Kim har været ambassadør for Grønlands Julemærke siden 2016.

https://www.kimleine.dk/ 

nukaka-web.jpg

Nukâka Coster-Waldau

Ambassadør

Nukâka er skuespillerinde, der allerede i en tidlig alder debuterede i den grønlandske musikalske verden. Siden hun blev færdiguddannet som skuespiller i 2005, er hun blevet kendt i Grønland såvel som i Danmark for sit skuespil. Selvom Nukâka bor i Danmark med sin familie, banker hjertet for hjemlandet i nord og dets folk, og hun er ikke bange for at gå forrest, når Grønland skal i fokus for at forbedre forståelsen mellem disse to lande. Nukâka har været ambassadør for Grønlands Julemærke siden 2015.

https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/nukaka-coster-waldau 

bottom of page