top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Vinder af Julemærket 2015

Bestyrelsen for Julemærkefonden har udvalgt kunstneren Nukannguaq Mathiesen

Nukannguaq Mathiesen-Fontain:
Født den 20. juli 1991 og opvokset i Ilulissat. 2008-2011: HHX i Qaqortoq. 2011-2012: Kunstskolen i Nuuk. Nukannguaq blev gift og flyttede til Sisimiut i 2012. Nukannguaq har planer om at starte på Kvindehøjskolen i Sisimiut. Hun kan godt lide at beskæftige sig med håndarbejde og kunst, og elsker at være kreativ. I fremtiden kunne hun godt tænke sig at være selvstændig og arbejde med kunst. Hun finder det spændende og sjovt, at skulle få et selvstændigt erhverv i frihed og uden begrænsninger.

Forklaringen Nukannguaq’s tegning: Jeg er opvokset i en storfamilie. Juleaftensmorgen starter vi som regel dagen med familien fra min mors side, at danse om juletræet, og efterfølgende uddeler vi gaver som vi har trukket lod om. Om eftermiddagen tilbringer vi tiden sammen med familien fra min fars side. Om aftenen spiser vi sammen som familie og giver hinanden gaver. Jeg har oplevet og vokset op med nærvær, kærlighed og sammenhold med familien. Jeg kunne ønske mig, at andre børn også oplever det samme som jeg er vokset op med. At se børnenes glæde og begejstring julemorgen der spreder glæde til alle, er det bedste jeg ved.

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page