top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Vinder af Julemærket 2014

Bestyrelsen for Julemærkefonden har udvalgt den kendte kunstner Naja Abelsen, som tegner og vinder af Julemærket 2014 – Juullip Nipitittagaa, som er mærke nr. 41.Naja Abelsen:

Naja er født i Brønderslev og opvokset i Frederikssund.

Siden har hun boet i Qaqortoq fra 1971-1980, som hendes far kom fra, til hun var 15 år, men flyttede tilbage til Danmark.

Hun er opvokset i en kreativ familie, og derfor har hun fra barnsben været interesseret i kunst. I en poesibog har hun skrevet, at hun ville være kunstner, og arbejde med mennesker, og kunst har altid været en del af hendes liv.Uddannelse: 1985: Kunsthøjskolen i Holbæk 1987-1989: Billedskolen i København 1990-1996: Danmarks Designskole Siden 1990: Naja arbejder med bestillinger


Naja Abelsens tanker om Julemærket 2014 og dets budskab: ”Julen er jo oprindelig en solhvervsfest, som man også holdt øje med i det gamle Grønland. Solens gang på himlen, dens forsvinden og genkomst i de nordlige egne af landet, og derfor er solen med på alle mærkerne. Rensdyret elsker jeg, det minder mig om at tjekke hvordan min samvittighed har det. Sådan får jeg det når jeg ser deres blide, dybe øjne! Men her er rensdyret mest valgt fordi hjorte fra gammel tid, i mange lande og i mange kulturer har forbindelse med solen. Desuden er rensdyret selvfølgelig også julemandens trækdyr.”

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page