top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Vinder af Julemærket 2013

Bestyrelsen for Julemærkefonden har valgt kunstneren Lisbeth Karline Poulsen som vinder af Julemærket 2013 – Juullip Nipitittagaa, som er det 40. julemærke.Lisbeth Karline Poulsen:


Lisbeth Karline Poulsen er født i Nanortalik, og opvokset i Danmark og i Uummannaq.

Hun har tegnet lige siden hun var lille, og hun har et linoleumstryk fra hun var 5 år. Hun har altid været optaget af formning i folkeskolen. På efterskolen valgte hun en kreativ linje. Da hun gik på gymnasiet i Aasiaat, valgte hun billedkunst som tilvalgsfag. Efter gymnasiet gik hun på Kunstskolen Nuuk i 2003-2004. Fra 2005-2009 tog hun på Århus Kunstakademi hvor hun blev uddannet billedkunstner.

Lisbeth Karline har længe haft en drøm om at lave et grønlandsk julemærke. For 2 år siden flyttede hun tilbage til Grønland fra Danmark, og hun skrev:

“Der er jo ikke noget som en Grønlandsk jul, hvid i en mørketid, og en masse orange julestjerner i vinduerne. På min vej i juletiden, så jeg et barn blive trukket på en trækælk. Jeg tænkte på min egen trækælk som barn, og hvilken lykke det var at eje sådan en. Kan tydelig huske glæden i min lillebrors ansigt da han selv pakkede sådan en op”.

Lisbeth Karline skriver videre, at det som voksen er ren nostalgi, at tænke tilbage på alle de timer der er brugt på sådan en slæde, eller når man finder en god bakke at kælke ned ad, sammen med andre børn, eller når man var træt og blev trukket hjem, og også når juletræet blev spændt fast til slæden.

Lisbeth Karline har valgt streger og farvevalg, for at få en glad og positivt motiv frem. Så det forhåbentlig bringer smil og julestemning frem til alle der vil benytte sig af det. Hendes fremtidsvisioner er, at kunne blive ved med, at lave det hun synes er spændende og sjovt, være glad, og altid finde inspiration i sit liv.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page