top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Priser fra Grønlands Julemærke: Årets kunstner og årets kulturprismodtager

Grønlands Julemærke uddeler hvert år 2 priser og som udover æren indeholder et økonomisk bidrag.


Grønlands Julemærke udvælger hvert år et kunstværk til årets julemærke. Kunstneren modtager 35.000 kr. for dette kunstværk. Kunstværket bliver derudover tryk i mange oplæg for at blive solgt så der kan samles sammen til at yde økonomisk støtte til forskellige kulturelle og kunstneriske tiltag i det grønlandske samfund.

Det kan være økonomisk støtte til bogudgivelser, til foreninger der gør en speciel indsats for Grønland eller grønlandske interesser, plus meget mere.

Årets kunstner er den unge Nukannguaq Mathiesen Fontain.


Hver år udvælges også en forening eller person, som har udmærket sig i det grønlandske samfund. Denne person modtager kr. 25.000.


Prisen 2015 gik til Maren Louise Poulsen


Vi ville ønske, at vi kunne uddele flere priser eller støtte flere projekter igennem året, men vi er meget afhængige af, at vi får solgt julemærker – enten som ark eller som e-mærke. Jo flere vi sælger des flere kan vi støtte med fondsmidlerne.

Igennem årene har vi virkelig støttet mange forskellige projekter; reparation af nationaldragter, sangkor, bogudgivelser, skuespillere, sangere, foreninger og meget mere. Vi er måske mest kendt for at bygge kollegiet i Nuuk i 1980’erne.
1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page