top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Præsentation af støtteudvalget i DanmarkDet Grønlandske Julemærkefonds består af to frivillige bestyrelser. Hoved bestyrelsen i Nuuk og Støtteudvalget i Danmark.

Hovedbestyrelsen i Nuuk har pga. deres mange opgaver og deres meget materiale indsamlet igennem årene, et kontor, hvor de kan opbevare disse samt holde møder. Hovedbestyrelsen har en deltidsansat sekretær til at varetage de mange opgaver, bl.a. henvendelser der kommer via hjemmesiden. Derudover er det hovedbestyrelsens fornemmeste opgave at varetage konkurrencen for det kommende Julemærke og ikke mindst udvælgelsen af indsendte malerier, hvoraf ét bliver valgt til årets julemærke.

Ligeledes varetages alle fondens midler af bestyrelsen i Nuuk. De tildeler midlerne fra fonden til grønlandske foreninger, kunstnere og personer som udmærker sig i den grønlandske kultur og som gavner det grønlandske samfund.

Fondens midler går bl.a. til foreninger, folk, grupper eller andre der har udmærket sig i det grønlandske samfund; det er f.eks. Milik Publishing, tidsskriftet Grønland (Det Grønlandske Selskab), støtte til oversættelse af bøger til grønlandsk, støtte til hundeslæde foreninger, støtte til reparationer af vores grønlandske national dragt blot for blot at nævne nogle.

Støtteudvalget i Danmark står for hele “den tekniske afdeling” efter at årets julemærke er fundet, og dette sker i tæt samarbejde med Rosendahls Schultz trykkeri. Støtteudvalget står for at årets udvalgte kunst værk bliver til et julemærkeark. Støtteudvalget har også en hel særlig dag, hvor det grønlandske julemærke bliver offentliggjort her i Denmark og det sker i tæt samarbejde med bestyrelsen i Nuuk. Og udvalget står også for den daglige kontakt til de salgssteder fonden har i Denmark og sørger for de får den information og support de skal have mens salget står på.

Præsentationen af julemærkearket i Denmark sker altid i Det Grønlandske Hus i Løvstræde (København) og hvert år inviteres fondens protektor; Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, pressen og specielt indbudte gæster til at deltage i vores festlige mærkedag med kaffemik, sange og taler.

Ind imellem laver udvalget også større arrangement. Senest blev der holdt en stor koncert i Christians kirken på Christianhavn med kunstnere som Julie Berthelsen, Simon Lynge, Rasmus Lyberth, Flemming Jensen m.fl.

Fonden har en hjemmeside, som også drives på frivillig basis og begge bestyrelser har en side repræsenteret på det sociale medie Facebook.

Støtteudvalget består udelukkende af frivillige personer som har en passion for Grønland og dets fantastiske folk og dens kultur; og her er altid brug for ekstra hænder til at tage fat på de opgaver der skal udføres, specielt til større arrangementer, såsom messer, markeder og koncerter/arrangementer med fondens ambassadører.

Pt. har støtteudvalget følgende frivillige: Frida, Svend, Henri og Alberth, som der er en præsentation af herunder.

Støtteudvalget er på udkig efter en person, som kan varetage kasserer funktionen i vores bestyrelse.


Så sidder du og har lyst til at arbejde med spændende kunst og kultur og gøre en indsats for det grønlandske samfund, så kontakt endelig vores formand Frida for yderligere information.


OBS! Tilføjet oktober 2016: Kasserer ER fundet.

Kontakt Frida – eller skriv til f_waaben@hotmail.com


Støtteudvalget


Frida Waaben Født: 1967 Formand Tiltrådt: 2011 Frida er født og opvokset i Grønland og bor i dag i København med sin familie. Frida arbejder til dagligt i Grønlands Rejsebureau som rejsekonsulent. Interessen for grønlandsk kunst og kultur har altid eksisteret hos Frida, og da hun fik muligheden for at tiltræde som kasserer i Grønlands Julemærkefond i 2011, sprang hun til. I 2013 blev Frida valgt til formand for støtteudvalget i Denmark.


Henri Gorm Jensen Født: 08-08-1944 Salg og marketing Tiltrådt: 2006

Henri er guide i Grønland for Grønlands Rejsebureau. Formand for Dansk Presseforbund, samt trompetist i Trut Brass Band som spillede sammen med Nuuk Byorkester i Nuuk på nationaldagen for 6 år siden. Kom ind i støtteudvalget for Den Grønlandske Julemærkefond i 2006, efter i mange år at have beskæftiget sig grafisk med Grønland via job som chefkonsulent hos Schultz Grafisk, hvor Henri fik Grønland og landets befolkning ”ind under huden”.

Svend Berg Født: 1948 Næstformand Tiltrådt: 1998 Pensioneret uddannelseschef for Dansk Erhverv. Bor i Søborg. Har tidligere arbejdet for Poul Madsen (en af julemærkets grundlæggere) på Grønlænderhjemmet i Hellerup. Har arrangeret rejser Vandreture i Grønland.

Alberth Jakobsen Født: 30-11-1939 Bestyrelsesmedlem Tiltrådt: 2015 Alberth er født i Appat og opvokset i Qullisat. Han begyndte som elev i KGH i 1954 og stoppede som bygderådgiver for 53 bygder i 1998 for KNI. For den indsats blev han i 2005 tildelt NERSORNAAT i sølv. Åbnede grønlandsk butik i København fra 2005-2013. Alberth bor i Dragør og har stadig et stort netværk i Grønland såvel som i Danmark.


Karen Fencker Født i 1952 Kasserer Tiltrådt : 2016 Karen er født i Sarqaq på sydsiden af Nuussusaq halvøen. Karen har fået sin kontor uddannelse hos KGH i København. Karen har siden da både arbejdet i Denmark og i Grønland! Mange kan nok genkende Karen fra de sidste mange år hun arbejde hos Air Greenlands front kontor i Terminal 2 i Kastrup Lufthavn. Karen bor i dag i Dragør og hendes fritid går med – udover frivilligt arbejde – at nyde naturen mest muligt enten på sejlture, på jagt eller ved afslapning i sommerhuset.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page