top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Den grønlandske julestjerne


Julestjernen er ultimativt det første mærkbare tegn på julen i Grønland. Og alle glæder sig at se den hænge og lyse op i alle vinduer i Grønland!

Den lyser op i mørket med sneen og nordlyset og er med til at skabe en fantastisk stemning. Den karakteristiske orange julestjerne tændes i alle hustande – lige fra Siorapaluk i nord til Kap Farvel i syd og Ittoqqortoomiit i øst- den første søndag i advent og den hænger tændt lige til den 6. januar. De fleste herboende grønlændere også taget denne tradition med sig til Denmark og derfor ses også mange orange julestjerner i de danske byer og hjem. Alle grønlandske institutioner i Danmark har også den grønlandske julestjerne hængende som en hyldest til Grønland. Også på Christiansborg hænger der 3 orange julestjerner.

Man kan godt sige at denne tradition er printet ind i alle, som har Grønland i hjertet <3 På Julehilsen til Grønland i Vejle sælger vi julestjernen for 30,00 kr. pr. styk. Pengene fra salget går udelukkende til grønlandsk kunst og kultur i Grønland og Denmark, så vi kan bevare vores kultur, forny kunst og formidle dette videre ud i verdenen.
24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page