top of page
Søg
  • groenlandsjmf

Årets Julemærke kunstner (og motiv) er fundet!


I februar fandt vi motivet til årets julemærke 2017.

Kunstneren og motivet offentliggøres først senere på året – til oktober. Den endelig dato er ikke fundet endnu, så følg endelig med her når vi afslører datoen for offentliggørelsen.

Datoen vil også være den dato hvor årets julemærke vil komme til salg. Er du ikke allerede abonnent, så kan du blive det ved at kontakte Schultz boghandel. Og på vores hjemmeside kan du finde salgssteder, hvor du kan købe disse julemærker i hele landet.

Ved at købe Det Grønlandske Julemærke er du med at støtte den grønlandske kunst og kultur ved at Grønlands Julemærke forsat er med til at støtte at flere bøger bliver oversat til Grønlandsk. Det er vigtigt at vi bevarer vores sprog for vores nutidige og fremtidige børn.

Mange andre bøger bliver udgivet, bl.a. om vores højteknologiske kajak – hele verden har jo efterhånden kopieret vores qajaq. Grønlændere er nogle af de få i verden som kan bygge den helt fra bunden og det skal vi være stolte af! At beherske at ro i kajak på havet er efterhånden en sport – og heldigvis en sport gren som dyrkes over hele Grønland. I gamle dage var dette en naturlig hverdagsting for at kunne forsøge familien og familien dermed kunne overlevelse.

Bøger om skindsyning er også blevet til med støtte fra Grønlands Julemærke. At sy i skind og perler er efterhånden en kundskab som de færreste kvinder i Grønland mestrer og derfor efterhånden en hobby, som heldigvis igen vises større interesse for. For bare 100 år siden kunne enhver pige/kvinde tilberede og sy i skind, for at hendes familie skulle overleve. Hvis ikke hun kunne sy og reparere tøjet, ville man dø i den barske natur.

I dag støtter Grønlands Julemærke foreninger som varetager vores ældgamle traditioner så vores kultur og traditionsrige færdigheder ikke går tabt. Og det er vel at mærke traditioner som vi kan være rigtig stolte af.

Og tror du på traditioner og heller ikke ønsker at disse skal gå tabt til den moderne teknologi, så støt Grønland Julemærke enten ved at købe julemærket på et salgssted eller online som e-mærke til din mail box her Derudover støtter Grønlands Julemærke mange bogudgivelser om vores dygtige grønlandske kunstnere.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page